Manik Polkadot


Entries About Linkies Stuff


I'm Me

Assalamualaikum =D My name is Ezze ,the owner of this CuteBlog. Never forget to follow and NEVER forget to Pray 4 Gaza k ?


Jerit Sini!

Soalan ?


Nak tanya apa2 ? Tanya kat sini ! InsyaAllah ana jawab =)
Credits!

99%re-edited by: Ezze
Header: Ezze
Template: Nurul AtiQah
Basecodes: Ainabillah Shafie
Others:   

Lagu Blog


JudgeMental =)

Assalamualaikum =) Tgk di bawah.

Rasanya dah lama ana tak post kat blog ni ? Mungkin itulah puncanya blog ni dah bersawang2 sudaa. Setelah menonton video Matluthfi90 di Mr.Youtube yg bertajuk , judgemental , ana tertarik pulak nk buat post ni. Nak tgk video tu ? Tengok di bawah.


Seperti yg kita tahu , bukan sahaja Orang 'Kita' yg suka judge2 ni. Orang yg diluar tu pun sama.
Betul tak ?

Yang tak suka bila org yg terlalu judgemental ni , dia tabuleh terima apa alasan yg kita ckp.
Contohnyaa , 'awat hang kuruih dalam masa 200 hari je ni? Dulu hang gemuk tak terkata. Mesti hang wat plastic surgery.'

'Takdelah , haram tu. Aku ikut nasihat doktor , Eat like a QUEEN in the morning and like a beggar at night'
 Pastu org lain tu pulak mesti akan cakap something mcm ni sambil jeling.

'Yeke ?'

Ladies and gentlemen, I want to tell you all that it is not good suspecting someone doing something bad.
Sebab , kalau antum buat mcm tu , ia melambangkan peribadi yg sangat tidak baik.

Apa yg tak baiknya ?
 Sebabnya , bila seorg tu Fikir buruk pasal org len , nnty mulut dia pun lama2 gatal laa nk bercerita. Lepastu , bila cerita tu makin HOT ,  lama2 , org yg diumpat tu akan tak disukai dan difikir negatif. Betoi dok ?

Kan ? Lepastu nnty makin lama jatuhlah reputasi org tu. Kesian kan ? Pasal benda yg disalah tafisr , hidup seseorg jd buruk. Hurmm , ish3.

 Pahgak(Andthen,) Contoh yg kedua ,



KAN? So , nk ckp kat sini ,

Try bersangka baik dan cuba bertanya sebelum membuat CONCLUSION sendiri. Dan janganlah membenci seseorg tu tanpa sebab munasabah k .

Okey , Assalamualaikum.

0 Ulasan:

Catat Komen

Hyee , kalau sudah baca , meh sini
Ok , korg nak tulis apa2 ? Tulislah komen ~
Komen anda amat dihargai .
Sekian Time kASIH . Tenkiu !


Older Post | Newer Post

Catat Komen

Hyee , kalau sudah baca , meh sini
Ok , korg nak tulis apa2 ? Tulislah komen ~
Komen anda amat dihargai .
Sekian Time kASIH . Tenkiu !