Manik Polkadot


Entries About Linkies Stuff


I'm Me

Assalamualaikum =D My name is Ezze ,the owner of this CuteBlog. Never forget to follow and NEVER forget to Pray 4 Gaza k ?


Jerit Sini!

Soalan ?


Nak tanya apa2 ? Tanya kat sini ! InsyaAllah ana jawab =)
Credits!

99%re-edited by: Ezze
Header: Ezze
Template: Nurul AtiQah
Basecodes: Ainabillah Shafie
Others:   

Lagu Blog


Pelbagai Show-Hide Spoiler.

(kekadang aku terfikir , adakah engkau menjawab salamku ?)

Okeyy ! Today , I will teach you on how to make a show-hide button spoiler . 

SHOW-HIDE BUTTON SPOILERR ??!!!!

Apa kejadah tuu ? Tak pernah dengar pon benda alah tu ? Hehh , APA TUUU ?? Benda ALAH mana pulak niee ? Haa , tengok , garu2 kepala pulak ! Gatal kee ? Ada kutu kee ? ke ... PENING ?? 

Udah2 lah pening kepala mcm nak pecah tuu . SUDAAH ! Kalau pecah camner ? Ezze jugak kene saman kann  ? Noww , untuk hilangkan resah korang , TEKAN ini . Pasti happy ! FREEBIES lah , katakan ! 

Ekk , apasal muka kedut seribu niee ? MARAH KE ? Ooohh , ada aku kesah ? (XD)
Sorry lah ya , Yelahh , saya bagi LINK yang sebenar ... SINI . baru betul ! 
TERTIIPUUU LAAGGIII ! Grrr ~~ Em0 aku ! >=(

Yelorhhh . Sudah2 lah marah2 !! Now , kita ke topic sebenar2nya . 
JOM BELAJAR CARANYA . 

SHOW HIDE SPOILER YANG BIASA2 .  

1 . Pergi ke Design > Page Element > Add A gadget > HTML/Javascript

2. Copy code dibawah ni , dan paste dalam HTML/Javascript itu . 
<div><div style="margin: 5px;">

<div style="margin-bottom: 2px;" class="bigfont"><input style="margin: 0px; padding: 0px; width: 95px; " value="Klik Sini" onclick="if (this.parentNode.parentNode.getElementsByTagName('div')[1].getElementsByTagName('div')[0].style.display != '') { this.parentNode.parentNode.getElementsByTagName('div')[1].getElementsByTagName('div')[0].style.display = ''; this.innerText = ''; this.value = 'Tutup'; } else { this.parentNode.parentNode.getElementsByTagName('div')[1].getElementsByTagName('div')[0].style.display = 'none'; this.innerText = ''; this.value = 'Klik Sini'; }" type="button"/>

</div>
<div style="border: 0px inset ; margin: 0px; padding: 6px;" class="alt2">
<div style="display: none;">
Masukkan Code JavaScript/Gambar/Text Di sini
</div></div></div></div>
3. Tukar Perkataan berwarna .

KLIK SINI = Tulisan sebelum menekan .

TUTUP = Tulisan selepas menekan .

Masukkan Code sumerr tuhh , Korg masukkan apa yang korang nak masukkan .

SHOW HIDE SPOILER 2 (CUNSS kowt !)

1. Copy code dibawah dan paste pada HTML/Javascript
<center><div id="spoiler"><div><input value="Tajuk apa-apa" style="width:88px ;font-size:12px;background-image: url(URL BACKGROUND UNTUK BUTTON);-moz-border-radius: 10px; border-radius: 10px;margin:13px;padding:0px;border-style: 2px solid #ff9fcc;" type="button" onclick="if (this.parentNode.parentNode.getElementsByTagName(&#39;div&#39;)[&#39;show&#39;].style.display != &#39;&#39;) { this.parentNode.parentNode.getElementsByTagName(&#39;div&#39;)[&#39;show&#39;].style.display = &#39;&#39;; this.parentNode.parentNode.getElementsByTagName(&#39;div&#39;)[&#39;hide&#39;].style.display = &#39;none&#39;; this.innerText = &#39;&#39;; this.value = &#39;Hide Spoiler!&#39;; } else { this.parentNode.parentNode.getElementsByTagName(&#39;div&#39;)[&#39;show&#39;].style.display = &#39;none&#39;; this.parentNode.parentNode.getElementsByTagName(&#39;div&#39;)[&#39;hide&#39;].style.display = &#39;&#39;; this.innerText = &#39;&#39;; this.value = &#39;Show Spoiler!&#39;; }" />

<div id="show" style="display: none; background-color:transparent; background-repeat:repeat; margin: 0px;border-width:0px; padding:3px; width:90%">

<center><center>Ayat korang apa-apa</center></center></div></div></div></center> 
2. URL background tuu , tukar kepada URL background yg korg suka . 
Tak tahu nak cari kat mana ? Sini ada sini pon ada 


Tukar Tajuk Apa2 tuu , kepada Tajuk korg lahh , contohnya , Credits ke . 


Ayat korg tu , tukar kepada ayat korg . EASY ? 


Credits to : Lyssa . 


0 Ulasan:

Catat Komen

Hyee , kalau sudah baca , meh sini
Ok , korg nak tulis apa2 ? Tulislah komen ~
Komen anda amat dihargai .
Sekian Time kASIH . Tenkiu !


Older Post | Newer Post

Catat Komen

Hyee , kalau sudah baca , meh sini
Ok , korg nak tulis apa2 ? Tulislah komen ~
Komen anda amat dihargai .
Sekian Time kASIH . Tenkiu !