Manik Polkadot


Entries About Linkies Stuff


I'm Me

Assalamualaikum =D My name is Ezze ,the owner of this CuteBlog. Never forget to follow and NEVER forget to Pray 4 Gaza k ?


Jerit Sini!

Soalan ?


Nak tanya apa2 ? Tanya kat sini ! InsyaAllah ana jawab =)
Credits!

99%re-edited by: Ezze
Header: Ezze
Template: Nurul AtiQah
Basecodes: Ainabillah Shafie
Others:   

Lagu Blog


PostTitle Background =D

Lawak takk ? Tak lawa pon , paksalah diri ckp lawa O.o 

Okie Dokie ! Jom kita belajar ! Mula2 , Pergi ke >
Design > Edit HTML > 'Tick' Expand Widget Templates. 

Lepas itu ,, kita pon cari code nii : Tekan CTRL+F (Serentakk!!) oe F3
.post-title {
Tak Jumpa kee code tuhh ? Kesiann , cari code ni kalau x jumpa .

.post h3 {
Selepas itu , Awak pun copy dan paste code ini di BAWAH code yg anda cari tadi.

background: #000000 ! important
Kalau nk background dia gambar , anda replace code diatas dengan
background: url(URL Gambar Awak) repeat;
Nak Border ? Paste kan code nie , di bawah code background .
border: 2px dashed #000000
NOTA : Tulisan yg Ezze warnakan tuhh , Kene tukar ,

URL GAMBAR AWAK tuhh : Tukar link background yg anda suka .
Yg ada nombor2 mcm nie #000000 tukar nombornya mengikut warna yg anda nak

Boleh cari background DI SINI
Dan
Code Warna boleh dicari DI SINI

Kalau nk boder yg laagi Lawa , bentuk2 mcm blog Ezze niee ,

background: url(URL Gambar Engkau) repeat;
border: 2px dashed #000000
CODE BORDER KAMU

Pening kepala tak tahu nak cari code border kat mana ?
Sudahhh! Selesaikan masalah anda ! Tengok BLOG NI .


Kak FARAH


Nanti , korg credits to Kak Farah yerr , Ezze pon credits to sekali 
Ngeeee ~






1 Ulasan:

Blogger Ezze ZieZie berkata...

Suka suki ?

2 Disember 2011 8:23 PTG  

Catat Ulasan

Hyee , kalau sudah baca , meh sini
Ok , korg nak tulis apa2 ? Tulislah komen ~
Komen anda amat dihargai .
Sekian Time kASIH . Tenkiu !


Older Post | Newer Post
Blogger Ezze ZieZie berkata...

Suka suki ?

 

Catat Ulasan

Hyee , kalau sudah baca , meh sini
Ok , korg nak tulis apa2 ? Tulislah komen ~
Komen anda amat dihargai .
Sekian Time kASIH . Tenkiu !