Manik Polkadot


Entries About Linkies Stuff


I'm Me

Assalamualaikum =D My name is Ezze ,the owner of this CuteBlog. Never forget to follow and NEVER forget to Pray 4 Gaza k ?


Jerit Sini!

Soalan ?


Nak tanya apa2 ? Tanya kat sini ! InsyaAllah ana jawab =)
Credits!

99%re-edited by: Ezze
Header: Ezze
Template: Nurul AtiQah
Basecodes: Ainabillah Shafie
Others:   

Lagu Blog


Jom Download Fonts !

Hye ,,  korg teringin tak nak font2 cantik , berbeza drpd you all punya ? Nakk ? Jerit NAKK !!!

Okayy , pekak telinga Ezze . Mula2 , korg download SINI , kalau x , maybe x jadi .
Korg download dulu tauu ,
Lepas dah download , senang . Korg pergi ke dafont .
Ok , korg pick lah font yang korg nak , Contohnyaa , Ezze pilih nie .

Tekan untuk tumbesaran.

Okeyy , korg pilih font dah , korg tekan butang download . 
Bagi pengguna Google Chrome , maybe korg akan nampak benda di bawah screen korg , macam niee .

klik untuk tumbesaran =D

Okeyy , Korg double klik pada font yg korg download , Ok ?
Nanti , dia akan muncul , Begini =D

Tekan kat mana Ezze suruh tekan tu . Okey ?


Dia akan ada POP OUT  window mcm niee . Adaa ?

klik untuk tumbesaran ~
Ok ! Korg , Tick kan pada Extract and Update Files. Lepastu tekan OK .  (bukan KO tau)


Then , dia akan muncul satu folder , macam niee ,


Ada kan ? Kalau tak de , korg cari fail font korg kat  
My Document > Downloads . Then , click it . 

Ok . Kalau urusan2 semua tu dah selesai , Jangan tutup lagi Fail FONT !!
Pergi ke Control Panel > Cari Fonts 

Kat situ , korg nampak banyak gler Font2 !

Tekan untuk BESAR PUNYA !

Ok , dah siap . Cuba korg checkidaut kat Microsoft Words Atau Photoshop , ada tak font yang korg download ? 

Okeyy . #TerimaKasihBaca
Kalau tak paham , tinggalkan komen =D




1 Ulasan:

Anonymous tiheen berkata...

dh cube tp x bleh pon nk insert font tu kat control panel...

21 Disember 2012 2:21 PG  

Catat Ulasan

Hyee , kalau sudah baca , meh sini
Ok , korg nak tulis apa2 ? Tulislah komen ~
Komen anda amat dihargai .
Sekian Time kASIH . Tenkiu !


Older Post | Newer Post
Anonymous tiheen berkata...

dh cube tp x bleh pon nk insert font tu kat control panel...

 

Catat Ulasan

Hyee , kalau sudah baca , meh sini
Ok , korg nak tulis apa2 ? Tulislah komen ~
Komen anda amat dihargai .
Sekian Time kASIH . Tenkiu !