Manik Polkadot


Entries About Linkies Stuff


I'm Me

Assalamualaikum =D My name is Ezze ,the owner of this CuteBlog. Never forget to follow and NEVER forget to Pray 4 Gaza k ?


Jerit Sini!

Soalan ?


Nak tanya apa2 ? Tanya kat sini ! InsyaAllah ana jawab =)
Credits!

99%re-edited by: Ezze
Header: Ezze
Template: Nurul AtiQah
Basecodes: Ainabillah Shafie
Others:   

Lagu Blog


Cursor Tukar Bila DiHover~

Hyee SUMERR , Apesal kau asyik pandang sini jerpp ? Ekk , Ekk , Cuak niee !
HAHA . That's a joke K . Jangan terasa . Today , I will share something to you . HEHE. Before that , korg baca niee , dulu . SEDIH2  dulu , baru HAPPY2 . KLIK SINI.

Ekk , salah bagi link lahh , sorry2 ! HEHE , Dun marah2 !!

Orait , Korank tahu tak apa itu Cursor Tukar Bila DiHover ? HEHE , Peliknya nama dia . Begini sayang , cuba tengok blog saya nie , Ce try hoverkan pada link mana2 .
Dari moustache pinkie ke moustache blackie . Wah2 ! Best kann ? Kalau best , jom testing ONE TWO THREE ! Macam mana ? IKUT TUTO niee !

*Sebelum wat tuto niee , delete sumer code2 cursor yang korg pernah letak tak kira dimana2pun !

Step Satu "Macam Biasa" ::
Login > Design > Page Element > Add A gadget > HTML / Javascript

Step Dua "Copy Paste"
Copy kod dibawah niee , and then , pastekan pada HTML/Javascript punya tempat tuu ,
<style type="text/css">body, a, a:link{cursor:url(URL cursor biasa), default;} a:hover {cursor:url(URL Cursor selepas DIHOVER),wait;}</style>  
Sudahh ya ? Oraitt ,  Now , Step seterusnya .

Step Tiga "Tambahkan URL cursor"
Step kali niee , korg kene tukarkan ckit tau !

Yang URL cursor biasa,

Awak tukar kepada URL cursor mana2 Cursor ini ada masa x dihover lagi.
Yang  URL Cursor selepas DIHOVER,

Awak tukar jerpp , kepada , link cursor mana2 , cursor ni akan muncul bila dihover K .
Boleh cari link cursor di CURSOR Or CURSOR 2 Kat sini pon ada : CURSOR 3 

Korg ambek URL dia , dan Pastekan pada ruangan yg diwarnakan tadi itu yerpp ! K , Papai !





2 Ulasan:

Blogger zahida_ieda berkata...

tq sbab bgitau..and i like your song..fiction right

27 Disember 2011 5:13 PG  
Blogger Ezze ZieZie berkata...

Aah ! Tepat sekali =D

28 Disember 2011 1:58 PG  

Catat Ulasan

Hyee , kalau sudah baca , meh sini
Ok , korg nak tulis apa2 ? Tulislah komen ~
Komen anda amat dihargai .
Sekian Time kASIH . Tenkiu !


Older Post | Newer Post
Blogger zahida_ieda berkata...

tq sbab bgitau..and i like your song..fiction right

 
Blogger Ezze ZieZie berkata...

Aah ! Tepat sekali =D

 

Catat Ulasan

Hyee , kalau sudah baca , meh sini
Ok , korg nak tulis apa2 ? Tulislah komen ~
Komen anda amat dihargai .
Sekian Time kASIH . Tenkiu !